Sign up for

FishNews

and other email updates

2008 May CCC Meeting

2008 Council Coordination Committee Meeting
Marriott Frenchman's Reef Hotel  •  St. Thomas, USVI
May 6-9, 2008
 
<< Back to CCCAGENDA
Tuesday - May 6, 2008
TIMEDISCUSSION ITEMPRESENTER

8:30 - 9:30
(60 min)

Opening Remarks
 
Eugenio Pineiro
James Balsiger
  • U.S.V.I. Government Officials
  • CFMC – Eugenio Piñeiro
  • NOAA Fisheries – James Balsiger, Acting Assistant Administrator for Fisheries
9:30 - 12:00
(150 min)
Separate Sessions for NMFS and Councils 
  • Councils - Harbor IV Room
  • NMFS - Harbor III Room
12:00 - 1:30    - Lunch -     (90 min)  

1:30 - 5:00
(210 min)

2008 Budget AllocationGalen Tromble
Steve Leathery
J. Boreman
  • Discuss agency progress on NS1 guidelines
    concerning ACLs/AMs (G. Tromble)
  • Discuss agency progress on NEPA compliance
    procedures (S. Leathery)
  • Discuss agency progress on NMFS guidance
    regarding implementation of LAPPs (G. Tromble)
  • Discuss and review progress regarding
    incorporation of SSC into Council specification
    setting processes, and its role as peer review body,
    as well as those of other advisory roles (J.
    Boreman)
  • Discuss progress on developing 5-year research
    programs with SSC (J. Boreman)
  • Discuss Councils efforts to end overfishing and
    status of rebuilding stocks that are overfished
    (Each Council will address this item)
5:00    - Adjourn -
Wednesday - May 7, 2008
TIMEDISCUSSION ITEMPRESENTER
8:30 - 10:45
(135 min)
Other MSRA Implementation /Legislative IssuesJ. Boreman
L McGee
V. Brown
A. Issenberg
  • Progress Report on MRIP (J. Boreman)
  • Coastal States Organization (CSO) perspective on
    HR21 (L. McGee)
  • Receive/discuss status of HR4087, HR5425, or any other bill relevant to Councils or NMFS (V. Brown)
  • Legal Update (A. Issenberg)
10:45 - 11:00    - Break -     (15 min)  
11:00 - 11:30
(30 min)
U.S. Coast Guard Report

 

11:45 - 5:30
(345 min)
Field Trip to St. John

 

5:30    - Adjourn -
Thursday - May 8, 2008
TIMEDISCUSSION ITEMPRESENTER
8:30 - 10:00
(210 min)
Council Administrative Matters 
  • Discuss FY09 appropriations bill and how to
    address its impact on Councils (G. Reisner)
  • Discuss FY09 stipends for SSC and need for a
    nationally consistent payment level (J. Boreman)
  • Discuss FY09 stipends for Industry Advisors (J.
    Boreman)
  • Discuss FY10 budget formulation activity (G.
    Tromble)
  • Discuss status of SOPPs in terms of agency
    approval and need to have a national “template”
    (B. Chappell)
  • Discuss upcoming 5-year grant award process (FY
    2010-2014) and related procedures (G. Reisner)
12:00 - 1:30    - Lunch -     (90 min)  
1:30 - 3:00
(90 min)
Council Administrative Matters (continued) 
3:00 - 3:15    - Break -     (15 min)  
3:15 - 5:30
(135 min)
Issues of Joint Concern/Intrest NOAA/NMFS 
  • Marine Sanctuary Program (V. Brown)
  • MPAs and FAC Report (E. Piñeiro)
  • Use of performance metrics for budget allocation
    purposes, e.g., Councils’ FSSI scoring system (G.
    Tromble)
  • Discuss FY 2008 budget needs/relief for Councils
    (V. Brown)
 
5:30    - Adjourn -