Sign up for

FishNews

and other email updates

2008 January CCC Meeting

2008 Council Coordination Committee Meeting
Crowne Plaza Hotel  •  Silver Spring, MD
January 8-10, 2008
 
<< Back to CCCAGENDA
Tuesday - January 8, 2008
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
9:00 - 10:00
(60 min)
Overview and open session with Councils Sam Rauch
10:00 - 11:00
(60 min)
Council Performance and Metrics Sam Rauch
Alan Risenhoover
Matthew Thorburn
 •  Revised NEPA/Magnuson-Stevens Act Procedures Update
 •  Performance Measures by Council, Jan2008
 •  Councils letter to David Sampson, Oct 2006
11:00 - 12:00
(60 min)
Budget Issues Gary Reisner
Alan Risenhoover
 •  NMFS Budget Update
12:00 - 1:00     - Lunch -     (60 min)  
1:00 - 2:30
(90 min)
2008 Budget Allocation  (Continued) Sam Rauch
2:30 - 5:30
(180 min)
Coouncil Administrative Session
(Closed to Public)
 
5:30     - Adjourn -
Wednesday - January 9, 2008
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
8:30 - 8:45
(15 min)
MSRA Implementation – (Joint Session with Science Board) Alan Risenhoover
General overview / update
8:45 - 9:45
(60 min)
Annual Catch Limit and Accountability Measure Guidance Mark Millikin
 
 •  Annual Catch Limits: Updating the National Standard 1 Guidelines
 
 -  Management Actions to Address Overfishing
 -  Actions to End Overfishing By January 2009
9:45 - 10:15
(30 min)
Five Year Research Plans John Boreman
 •  Council Research Priorities
10:15 - 10:30     - Break -     (15 min)  
10:30 - 11:15
(45 min)
Council SSC's, Peer Review, Stipends Steve Murawski
 •  MSRA Implementation SSCs, Peer Review, and Stipends
11:15 - 12:00
(45 min)
Marine Recreational Information Program John Boreman
 •  Improving Marine Recreational Fishing Information
 
 -  MRIP Fact Sheet
 -  MRIP Organization
 -  MRIP Timeline
 -  MRIP FAQs
12:00 - 1:00     - Lunch -     (60 min)  
1:00 - 2:00
(60 min)
Finalize FY 2008 budget discussions Sam Rauch
Alan Risenhoover
Gary Reisner
2:00 - 3:00
(60 min)
Revised NEPA/MSA Procedures Steve Leathery
 •  Revised NEPA/Magnuson-Stevens Act Procedures Update
3:00 - 3:15     - Break -     (15 min)  
3:15 - 4:15
(60 min)
International Provisions and Regulations Rebecca Lent
 •  International Provisions of the MSRA: Progress Report
4:15 - 4:45
(30 min)
Exempted Fishing Permit Procedures Jason Blackburn
 •  Exempted Fishing Permit Regulations Proposed Rule
 •  EFP Handout
4:45 - 5:00
(15 min)
SOPPs Guidance William Chappell
5:00 - 5:15
(15 min)
"Omnibus" Technical Changes to Regulations William Chappell
 •  Council Research Priorities
5:15 - 5:30
(15 min)
The Jones Bill (11/6/2007) Sam Rauch
 •  H.R. 4087 (110th): Flexibility in Rebuilding American Fisheries Act of 2007
5:30     - Adjourn -
Thursday - January 10, 2008
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
8:30 - 10:00
(90 min)
Complete MSRA implementation items Alan Risenhoover
10:00 - 10:20
(20 min)
Status report, MPA system framework document Joseph Uravitch
 •  Building a National System of Marine Protected Areas
 •  Planned FY2008 Projects
10:20 - 10:40
(20 min)
National Fish Habitat Action Plan legislation S.M. Stedman
 •  The National Fish Habitat Action Plan
10:40 - 11:40
(60 min)
Other Issues/Actions Alan Risenhoover
    •   Permit fees
    •   Tax identification numbers
 •  National Bycatch Report Update, August 2007
11:40 - 12:15
(35 min)
Wrap Up David Cupka
12:15     - Adjourn -