FOLLOW US:

Stay connected with us
around the nation »


Email Newsletter icon, E-mail Newsletter icon, Email List icon, E-mail List icon Sign up for FishNews

2010 January CCC Meeting

2010 Council Coordination Committee Meeting
Hotel Monaco  •  Athens Ballroom  •  Washington, DC
January 13-14, 2010
 
<< Back to CCCAGENDA
Wednesday - January 13, 2010
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER

8:30 - 10:15
(75 min)

Welcome Comments and Open Session with Councils

Jim Balsiger
Councils

Mid-Atlantic Fishery Management Council Update
10:15 - 10:30     - Break -     (15 min)  
10:30 - 11:00
(45 min)
Open Session with Council  (Continued) Councils
11:00 - 11:30
(30 min)
National Environmental Policy Act (NEPA) Update Sam Rauch
Steve Leathery
11:30 - 1:00     - Lunch -     (90 min)  
1:00 - 2:30
(90 min)
NOAA Catch Share Policy Monica Medina
Mark Holliday
NOAA Catch Share Policy
2:30 - 3:30
(90 min)
Budget Issues Gary Reisner
Alan Risenhoover
General Update and FY 2010 Allocation
     •  Council Base Funding
     •  Limited Access Priviledge Program
     •  Stipends
     •  Coral Grants Program
FY 2010 Council Funding
Regional Fishery Management Council Allocation
3:30 - 3:45     - Break -     (15 min)  
3:45 - 4:45
(60 min)
Budget Issues   (Continued) Gary Reisner
Alan Risenhoover
Pat Montanio
Coral Grants Program
Deep Sea Coral Research and Technology Program
4:45 - 5:15
(30 min)
Building a National System of Marine Protected Areas Joe Uravitch
Building a National System of Marine Protected Areas - FMC Issues and Engagement
5:15     - Adjourn -
Thursday - January 14, 2010
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
8:30 - 9:15
(45 min)
Essential Fish Habitat 5-Year Review Karen Abrams
Essential Fish Habitat 5-Year Reviews: What, Why, and How?
9:15 - 10:15
(60 min)
Report of the 2009 National Scientific and Statistical Committees (SSC) Workshop Rick Methot
2009 National SSC Workshop: Establishing a Scientific Basis for Annual Catch Limits
10:15 - 10:30     - Break -     (15 min)  
10:30 - 11:30
(60 min)
Ocean Policy Task Force and Costal Marine Spatial Planning Sam Rauch
Ocean Policy Task Force and Coastal and Marine Spatial Planning
11:30 - 1:00     - Lunch -     (90 min)  
1:00 - 2:00
(60 min)
Marine Recreational Information Program (MRIP) Gordon Colvin
MRIP User Guide for Managers
2:00 - 3:00
(60 min)
Other Issues Alan Risenhoover
William Chappell
     •  Communications
     •  Posting of Meeting Transcripts
     •  Statement of Organizations, Practices and Procedures
Standard Operating Policy & Procedures (SOPPs)
3:00 - 3:15     - Break -     (15 min)  
3:15 - 3:45
(30 min)
May Council Coordination Committee (CCC) Agenda Chris Oliver
3:45 - 4:00
(30 min)
Wrap-up Alan Risenhoover
4:00     - Adjourn -