Sign up for

FishNews

and other email updates

2010 May CCC Meeting

2010 Council Coordination Committee Meeting
Hotel Captain Hook  •  Anchorage, AK
May 19-21, 2010
 
<< Back to CCCAGENDA
Wednesday - May 19, 2010
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER

1:00 - 1:30
(30 min)

Welcome Comments and Open Session with Councils Eric Olson
Eric Schwaab
Councils
1:30 - 2:00
(30 min)

Report from North Pacific Research Board/Alaska Ocean Observing System

Clarence Pautzke
Molly McCammon
2:00 - 2:30
(90 min)

CCC Terms of Reference

Chris Oliver
2:30 - 4:00
(90 min)

Ocean Policy Task Force & Coastal & Marine Spatial Planning

Sam Rauch

Status Update and Next Step

GMFMC Marine Spatial Planning
4:00 - 4:15     - Break -     (15 min)   
4:15 - 5:30
(75 min
Catch Share Implementation Plan Mark Holliday
  • Status of NOAA Policy
  • Potential Workshops

NOAA Catch Share Policy: Next Steps

NPFMC Catch Share Plans
SAFMC LAPPs/Catch Shares
5:30     - Adjourn -
Thursday - May 20, 2010
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
8:00 - 9:00
(60 min)
Council Progress on Developing Catch Share Programs Councils
9:00 - 9:30
(30 min)
Annual Catch Limits Galen Tromble

NPFMC Progress on Annual Catch Limits

SAFMC Status of Annual Catch Limits
9:30 - 10:15
(45 min)
Annual Catch Limits Continued - Council Round Table Councils
Progress and Remaining Hurdles
10:15 - 10:30     - Break -     (15 min)   
10:30 - 11:00
(30 min)
National Environmental Policy Act (NEPA) Update Steve Leathery
  • Progress
  • Potential Workshops
  • Next Steps
  • Potential CCC "Subcommittee"
11:00 - 11:30
(30 min)
MPA Network Sam Rauch
Councils
Council Status of Nomination Process
NPFMC Status of MPA Nominations
11:30 - 12:15
(45 min)
President's Budget Gary Reisner
Emily Menashes

Other Budget Issues

Budget Issues
12:15 - 1:15     - Lunch -     (60 min)   
1:15 - 1:45
(30 min)
National SSC Workshop Ned Cyr
Bob Mahood
National SSC Workshops Update
1:45 - 2:15
(30 min)
National Standard 2 Guidelines Ned Cyr
National Standard 2 Update
2:15 - 2:45
(30 min)
Council/NMFS Relations and Regulatory Review Process Councils
2:45 - 3:00     - Break -     (15 min)   
3:00 - 4:15
(75 min)
Outreach Activities Councils
Emily Menashes
  • Individual Council Efforts
  • Collective Efforts
  • Coordination with NOAA
  • Managing Our Nation's Fisheries Conference

GMFMC Outreach and Education

NPFMC Outreach Activities
SAFMP Outreach Overview
4:15 - 4:45
(30 min)
Recreational Fishing Report Russell Dunn
NOAA Recreational Fishing Update
4:45 - 5:15
(30 min)
Endangered Species/MMPA Issues Kitty Simonds
5:15     - Adjourn -
Friday - May 21, 2010
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
8:00 - 8:30
(30 min)
SOPPS William Chappell
Tara Scott
8:30 - 10:00
(90 min)
Other Issues  
  • 5-Year Awards Application Process
  • January 2011 CCC Meeting Agenda
10:00 - 10:15     - Break -     (15 min)   
10:15 - 12:00
(105 min)
Enforcement Alan Risenhoover
LCDR Schaeffer
Admiral Colvin
  • NOAA
  • USCG
Review of NOAA Fisheries Enforcement Programs and Operations
12:00     - Adjourn -