Sign up for

FishNews

and other email updates

2011 May CCC Meeting

2011 Council Coordination Committee Meeting
Doubletree Guest Suites Hotel  •  Charleston, SC
May 3-5, 2011
 
<< Back to CCCAGENDA
Tuesday - May 3, 2011
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER

1:30 - 2:00
(30 min)

Welcome Comments/Introductions David Cupka
Eric Schwaab
2:00 - 3:30
(90 min)

Councils Reports on Status of Implementing MSA Provisions and Other Current Activities of Interest

Chairmen/EDs

Annual catch limits, Ending overfishing, Status of rebuilding plans, Catch shares, Problems/concerns/other issues

TAB 1 : WPFMC Comments , Problems and Concerns
NPFMC ACL Update, Catch Shares
MAFMC Report CFMC Report
SAFMC Report GMFMC Report
NEFMC Report PFMC Report
3:30 - 3:45     - Break -     (15 min)   
3:45 - 4:30
(45 min)
Council Reports (Continued) Chairmen/EDs
4:30 - 5:30
(60 min)
Allocation of Fishery Resources George Lapointe
TAB 2 : Allocation Project Update
5:30     - Adjourn -
Wednesday - May 4, 2011
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
8:00 - 9:00
(60 min)
Budgets Gary Reisner
Kitty Simonds

FY2011: status, Council funding, FY2012: update
Council competition for additional grant funds
Grant finds from non-Federal & other sources

TAB 3 : Budget Issues
Grant Funds From Non-Federal and Other Sources
9:00 - 9:30
(30 min)
Performance Measures Status Galen Tromble
TAB 4 : NMFS Sustainable Fisheries Performance Measures
9:30 - 10:00
(30 min)
NEPA Update and Issues Steve Leathery
TAB 5 : NEPA Update
10:00 - 10:30
(30 min)
Status Report on E.O. 13563 Sam Rauch
Caroline Park
TAB 6 : E.O. 13563 Status Report
NPFMC Comment
10:30 - 10:45     - Break -     (15 min)   
10:45 - 12:00
(105 min)
National Bycatch Report Samantha Brooke
TAB 7 : National Bycatch Report Presentation
U.S.National Bycatch Report (Published 9/22/11)
12:00 - 1:30     - Lunch -     (90 min)   
1:30 - 2:30
(60 min)
National Catch Share Policy Status Kelly Denit
TAB 8 : Catch Share Policy Implementation
NOAA Catch Share Policy
2:30 - 3:30
(60 min)
MPA Network Sam Rauch
Chris Moore

Update, Council participation in MPA Network

TAB 9 : MPA Network
3:30 - 3:45     - Break -     (15 min)   
3:45 - 4:45
(60 min)
MRIP/Recreational Data Gordon Colvin
Russell Dunn

Update, MRIP for recreational in-season adjustments

TAB 10: Saltwater Recreational Fisheries Update
4:45 - 5:30
(45 min)
Law Enforcement Alan Risenhoover

Update, NOAA GC penalty Schedules

TAB 11: OLE Presentation
5:30     - Adjourn -
Thursday - May 5, 2011
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
8:00 - 9:00
(60 min)
USCG Issues LCDR Schaeffer
TAB 12: USCG
9:00 - 10:00
(60 min)
National Ocean Council / Coastal & Marine Spatial Planning Sam Rauch
Bob Mahood
TAB 13: NOC-CMSP Web Link
CCC Letter to NOC
Begich letter to Lubchenco
Decades of Knowledge and Experience in Coastal and Marine Spatial Planning
10:00 - 10:15     - Break -     (15 min)   
10:15 - 10:45
(30 min)
National SSC Workshop Chris Moore
TAB 14: National SSC Meeting Summary
10:45 - 12:30
(105 min)
Outreach Laurel Bryant
Kitty Simonds
Kate Burns

NOAA Fisheries activities
RFMC activities: CCC/Individual Efforts, Funding
Joint Efforts: MONF III Conference, Funding
Marine Resource Education Program (MREP)

TAB 15: MREP: Gulf of Maine Research Institute
Fisheries Communications Updates
NONF Letter
Outreach Report on RFMC Activities
MREP: National Proposal
12:30 - 1:00
(30 min)

Other Business and Next Annual CCC Meeting

David Cupka
TAB 16: CCC Meeting History
2012 CCC Meeting
1:00     - Adjourn -