FOLLOW US:

Stay connected with us
around the nation »


Email Newsletter icon, E-mail Newsletter icon, Email List icon, E-mail List icon Sign up for FishNews

January 2012 CCC Meeting

2012 Council Coordination Committee Meeting
Crowne Plaza Hotel  •  Silver Spring, MD
January 25-26, 2012
 
<< Back to CCCAGENDA

Wednesday - January 25, 2012
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
9:00 - 9:30
(30 min)
Welcome and Opening Remarks
Manuel Duenas
Sam Rauch
9:30 - 10:30
(60 min)
Council Reports on Status of Implementing MSA Provisions and Other Current Activities of Interest Chairmen / EDs
  • Status of rebuilding plans
  • New management programs under development
  • Problems/concerns/other issues
Presentations: Mid-Atlantic FMC Report
  New England FMC Report
  South Atlantic FMC Report
  Western Pacific FMC Report
  Western Pacific FMC Presentation
10:30 - 10:45     - Break -     (15 min)   
10:45 - 12:00
(75 min)
Council Reports   - Continued-
Chairmen / EDs
12:00 - 1:30     - Lunch -     (90 min)   
1:30 - 3:00
(90 min)
Budget Lindsay Fullenkamp
  • FY2012: Status, Council Funding
  • FY2013: Update
  • Longer Term Discussion
Presentation: Budget Issues
3:00 - 3:15     - Break -     (15 min)   
3:15 - 3:45
(30 min)
Update on National Ocean Council, Coastal and Marine Spatial Planning
Michael Weiss
Jeff Luster
Presentation: National Policy for the Stewardship of the Ocean, Our Coasts, and the Great Lakes
3:45 - 4:30
(45 min)
Marine Recreational Information Program Update
Gordon Colvin
Presentation: MRIP Improved Recreational Catch Estimation
4:30 - 5:30
(60 min)
Allocation of Fishery Resources Report
George Lapointe
Presentations: Fishery Resources Project Allocation Update
5:30     - Adjourn -
Thursday - January 26, 2012
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
9:00 - 9:30
(30 min)
Statement of Operational Practices & Procedures (SOPPs) William Chappell
Presentation: Approval of Council SOPPs
Handout: Model SOPP
9:30 - 10:00
(30 min)
Report: 2011 National SSC Workshop
MAFMC
NMFS
10:00 - 10:15     - Break -     (15 min)   
10:15 - 11:00
(45 min)
Bycatch Reduction Engineering Program (BREP) Q&A
Lee Beneka
Presentation: BREP Questions & Answers
11:00 - 12:15
(30 min)
Habitat Blueprint
Brian Pawlak
Presentations: Habitat Blueprint Presentation
  Habitat Blueprint Fact Sheet
  Blueprint Regional Initiatives
12:15 - 1:45     - Lunch -     (90 min)   
1:45 - 2:45
(60 min)
Managing Our Nation's Fisheries (MONF) III Conference
Don McIsaac / NMFS
  • Logistics (Date, Location)
  • Steering Committee
  • Agenda/Theme
  • Lead In Workshops
2:45 - 3:00     - Break -     (15 min)   
3:00 - 4:00
(60 min)
Outreach/Communications
Laurel Bryant
Connie Barclay
  
Don McIsaac
Kitty Simonds
  • NOAA Fisheries 2012 Communication Strategy
  • RFMC Activities
       - Communication Committee Collective Efforts

       - Individual Council Efforts
Presentations: Fisheries National Communications
  South Atlantic FMC Outreach
4:00 - 4:45
(45 min)
Other Business
Manuel Duenas
Other Business, updates, and next annual CCC Meeting
4:45     - Adjourn -