FOLLOW US:

Stay connected with us
around the nation »


Email Newsletter icon, E-mail Newsletter icon, Email List icon, E-mail List icon Sign up for FishNews

May 2013 CCC Meeting

2013 Council Coordination Committee Meeting
Mayflower Renaissance Hotel  •  Washington, DC
May 6, 9-10, 2013
 
<< Back to CCCAGENDA
Monday - May 6, 2013
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
10:00 - 11:00
(60 min)
Closed Session  
11:00 - 12:00
(60 min)
General Session   (Colonial Room)    
A. Call to Order
  1. Opening Remarks, Regional Councils
2. Opening Remarks, NMFS
3. Approve Agenda
    Agenda Item A, Situation Summary: Call to Order
  • Agenda Item A.3: CCC Annual Meeting Agenda: Proposed Agenda
  • Agenda Item A.4: Decisions Summary Document 2013 Interim Councils Coordination Committee Meeting
Dan Wolford
Sam Rauch
CCC
B. Open Public Comment
  1. Agenda Items
2. Non-Agenda Items
    Agenda Item B, Situation Summary: Open Public Comment
  • Agenda Item B.1, Attachment 1: Letter from Mark Cedergreen to Sam Rauch Regarding Saltwater Recreational Fishing Outreach and Allocation Review Issues
 
C. Managing Our Nations Fisheries 3
  1. Logistics and Program Updates
2. Discussion and Expectations
    Agenda Item C, Situation Summary: Managing Our Nations Fisheries 3

Don McIsaac
CCC, NMFS
12:00 - 1:30     - Lunch -     (90 min)   
1:30 - 4:00
(150 min)
General Session - Continued  (Colonial Room)
 
D. CCC Meeting Protocols
  1. Current Terms of Reference
2. Changes proposed from CCC
3. Changes proposed by NMFS
4. Discussion and Action
    Agenda Item D, Situation Summary: Council Coordination Committee Meeting Protocols
Dan Wolford
CCC
Sam Rauch
CCC
E. Budget Issues
  1. FY 2013 Allocations
2. Outlook for 2014
    Agenda Item E, Situation Summary: Budget Issues

Gary Reisner
Gary Reisner
4:00 - 5:30
(90 min)
Concurrent Ancillary Sessions  
Senate Room -or- Colonial Room
MAFAC (Non-CCC) ESA Working Group Session OIG Report Response: CCC Subcommittee & NMFS Meeting
5:30     - Adjourn -
Thursday - May 9, 2013
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
1:30 - 5:30
(240 min)
General Session - Continued  (Colonial Room)  
F. Consideration of MONF 3 Conference Results
  1. Policy Matters Not Requiring Legislation
  a. Debriefing & Reactions Analysis: NMFS Perspective
b. Debriefing & Reactions Analysis: RFMC & CCC
Schwaab/Rauch
CCC
  2. Magnuson-Stevens Act Reauthorization and Associated Legislation Possibilities
  a. Debriefing & Perspectives Analysis: NMFS Perspective
i. Process for development of Administration positions
b. Debriefing & Perspectives Analysis: RFMC & CCC
i. Process for development of RFMC & CCC positions
        Agenda Item F, Situation Summary: Consideration of MONF3 Conference Results
Schwaab/Rauch
CCC
5:30     - Adjourn -
Friday - May 10, 2013
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
9:00 - 12:00
(180 min)
General Session - Continued  (Colonial Room)
 
G. ESA Transparency
  1. Councils/MAFAC Working Group Report
2. Discussion and Action
    Agenda Item G, Situation Summary: ESA Transparency
Julie Morris
CCC
H. Electronic Monitoring
  1. Electronic Monitoring Workgroup Report
2. Discussion and Action
    Agenda Item H, Situation Summary: Electronic Monitoring
Kitty Simonds
CCC
I. Allocation Review Process
  1. Fishery Allocation Report
2. Discussion and Action
    Agenda Item I, Situation Summary: Allocation Review Process
Sam Rauch
CCC
12:00 - 1:30     - Lunch -     (90 min)   
1:30 - 5:30
(240 min)
General Session - Continued  (Colonial Room)
 
J. OIG Report Action Plan
  1. OIG Subcommittee Report
2. NMFS Reactions
3. Discussion and Action
    Agenda Item J, Situation Summary: Office of the Inspector General Action Plan
Subcomt. Chair
Sam Rauch
CCC
K. New NEPA Process
  1. CCC Consultation Subcommittee/NMFS Meeting Report
2. NMFS Perspective
3. Discussion and Action
    Agenda Item K, Situation Summary: New NEPA Process
Oliver /Leathery
Sam Rauch
CCC
L. Discussion of Decisions and Follow-up Activities
  1. 2013 Annual Meeting Decisions
2. Follow-up Activities
3. Next CCC Meetings
4. Closing Remarks
    Agenda Item L, Situation Summary: Discussion of Decisions and Follow-Up Activities
CCC/NMFS
Richard Robins
Dan Wilford
Sam Rauch
5:00     - Adjourn -