FOLLOW US:

Stay connected with us
around the nation »


February 2015 CCC Meeting

2015 Council Coordination Committee Meeting
Holiday Inn Capitol  •  Washington, DC 20024
February 18-19, 2015
 
<< Back to CCC AGENDA
 
Transcripts: Day 1Day 2 | Public Comments
Wednesday - February 18, 2015
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
9:00 - 9:15
(15 min)
Welcome/Introductions Kevin Anson
Eileen Sobeck
9:15 - 9:30
(15 min)
NMFS Update Eileen Sobeck
NMFS FY15 Priorities
9:30 - 10:30
(60 min)
Council Report Round Robin Chairmen/EDs
Top three priorities for 2015 (8 min/Council)
•  GMFMC Report •  NEFMC Report •  SAFMC Report
•  MAFMC Report •  PFMC Report •  WPFMC Report
10:30 - 10:45     - Break -     (15 min)
10:45 - 11:45
(60 min)
Management and Budget Update Paul Doremus
Brian Pawlak
FY2015: Status, Council Funding
FY2016: Update
Budget Outlook
Records Management
Management and Budget Update
11:45 - 12:15
(30 min)
Overview of S/K FY14-15 Grant Process - Role of Councils and Commissions Paul Doremus
Brian Pawlak
12:15 - 1:45     - Lunch -     (90 min)
1:45 - 2:30
(45 min)
Legislative Outlook Rob Moller
Congressional Staff
  - Membership of NOAA-Related U.S. Senate and House of Representatives Committees and Subcommittees
2:30 - 4:00
(90 min)
National Standard 1 Sam Rauch
Wesley Patrick
Proposed Revisions to the MSA National Standard 1, 3, & 7 Guidelines
  - NS1, 3, & 7 Proposed Rule
4:00 - 4:15     - Break -     (15 min)
4:15 - 4:45
(30 min)
Presidential Task Force on Combatting Illegal, Unreported, and Unregulated (IUU) Fishing and Seafood Fraud Eileen Sobeck
Presidential Task Force on IUU Fishing and Seafood Fraud
4:45 - 5:30
(45 min)
Update on MSA Operational Guidelines Marian Macpherson
Operational Guidelines Project
  - Operational Guidelines for the Fishery Management Process
5:30     - Adjourn -
Thursday - February 19, 2015
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
9:00 - 10:00
(60 min)
NMFS Climate Science Strategy Roger Griffis
Draft Climate Science Strategy Presentation
  - Climate Science Strategy (Draft)
  - National Climate Science Strategy Federal Register Notice
10:00 - 10:15     - Break -     (15 min)
10:15 - 10:45
(30 min)
Report on Science Centers 2013 Data Program Review and 2014 Assessment Program Review Richard Merrick
Program Reviews: Improving NOAA Fisheries Science
10:45 - 11:45
(60 min)
Electronic Monitoring Implementation Plans George Lapointe
Regional Updates
Electronic Technologies: Regional ET Plans
11:45 - 12:00
(15 min)
Fisheries Forum Information Network (FFIN) John Henderschedt
Fisheries Leadership & Sustainability Forum
12:00 - 1:30     - Lunch -     (90 min)
1:30 - 2:15
(45 min)
Habitat Workgroup Update and Future Planning Jessica Coakley
(MAFMC)
Terra Lederhouse
(NMFS/HC)
CCC Habitat Workgroup: Update and Next Steps
  - CCC Habitat Workgroup Update
2:15 - 2:45
(30 min)
Council Workgroup Updates Councils
MSA - Stock Rebuilding
MSA - Reconciling Statutory Inconsistency (NEPA)
  - Integrating National Environmental Policy Compliance into a Reauthorized MSA
2:45 - 3:00     - Break -     (15 min)
3:00 - 4:00
(60 min)
Council Workgroup Updates (Continued) Councils
Legislative Committee (MSA Reauthorization)
CCC Allocation Review Working Group
Social Scientists in Regional Fisheries Management (SSRFM) Workshop Report
Fisheries Allocation Review
  - Criteria for Initiating Fisheries Allocation Reviews
  - Steps in the Adaptive Management of Allocations (Diagram)
  - Issues for Consideration When Reviewing and Making Allocation Decisions
4:15 - 4:30
(15 min)
Wrap-up and Next Meeting Kevin Anson
4:30     - Adjourn -