FOLLOW US:

Stay connected with us
around the nation »


June 2015 CCC Meeting

2015 Council Coordination Committee Meeting
Marriott Beachside Hotel  •  Flagler Ballroom  •  Key West, FL
June 22-25, 2015
 
<< Back to CCC AGENDA
 
Meeting Transcripts
Monday - June 22, 2015
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
2:00 - 5:00
 
Meeting Registration  
  2nd Floor, above Hotel Lobby
5:00     - Registration Closed -
Tuesday - June 23, 2015
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
9:30 - 10:00
(30 min)
Welcome/Introductions
Kevin Anson
Eileen Sobeck
10:00 - 12:00
(120 min)
Budget
Brian Pawlak
C.Oliver/S.Rauch
Logan Gregory
FY2016 Budget/SK Grants
National Observer Funding Allocation
Joint Enforcement Agreements
12:00 - 1:30     - LUNCH -    (90 min)
1:30 - 3:30
(120 min)
MSA Reauthorization
Congressional Staff
Kevin Anson
Legislative Updates
  » Florida Fisheries Improvement Act, May 20, 2015
  » Statement of Administrative Policy, May 19, 2015
  » H.R.1335 - Strengthening Fishing Communities and Increasing Flexibility in Fisheries Management Act, May 15, 2015
CCC Discussion
  » Council Member Recusal Interpretations
  » NPFMC H.R. 1335 Comments
  » NPFMC Legislative Committee Minutes
3:30 - 3:45     - BREAK -     (15 min)
3:45 - 4:45
(60 min)
National Standard 1
Kevin Anson
Individual Council Comments
  » PFMC Comments
  » NPFMC Comments
  » GMFMC Comments
    - GMFMC Council Recommendations on Proposed Revisions to National Standards 1, 3, and 7
  » Update and Approval of Draft Letter
4:45 - 5:15
(30 min)
Bycatch Strategy
Sam Rauch
Bycatch Strategy
5:15     - ADJOURN -
Wednesday - June 24, 2015
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
8:30 - 9:30
(60 min)
Recreational Fishery Issues
Sam Rauch
Recreational Fishery Policy
  » National Saltwater Recreational Fisheries Policy
  » National Saltwater Recreational Fisheries Implementation Plan
Marine Recreational Information Program
9:30 - 10:00
(30 min)
Presentation
Tom Bigford
American Fisheries Society
10:00 - 10:15     - BREAK -     (15 min)
10:15 - 10:45
(30 min)
Presidential Task Force on IUU
Eileen Sobeck
Implementing Presidential Task Force Recommendations on IUU Fishing and Seafood Fraud
10:45 - 12:00
(75 min)
NEPA Working Group Report
Don McIsaac
Steve Leathery
CCC White Paper: Integrating National Environmental Policy Act Compliance into a Reauthorized MSA
NEPA Presentation
  » Revised MSA NEPA Procedures
12:00 - 1:30     - LUNCH -     (90 min)
1:30 - 3:00
(90 min)
Allocation Working Group
Michelle Duval
Tara Scott
CCC Guidelines
  » Allocation Review Trigger Criteria
NMFS Guidelines
  » Allocation Factors
  » Adaptive Management of Allocations
3:00 - 3:15     - BREAK -     (15 min)
3:15 - 4:00
(45 min)
Operational Guidelines
Marian MacPherson
Draft Operational Guidelines
  » MAFMC Comments
  » NPFMC Comments
Draft Appendices
  » MAFMC Comments
4:00 - 4:30
(30 min)
Cooperative Research & Management
Jennifer Lukens
Cooperative Research and Cooperative Management
4:30 - 5:30
(60 min)
Presentations
Alexa Dayton
Ava Lasseter
Marine Resource Education Program
Social Scientists in RFM Report
5:30     - ADJOURN -
Thursday - June 25, 2015
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
8:30 - 9:30
(60 min)
Habitat Working Group Report
Morgan Kilgour
Terra Lederhouse
Proposed 2016 Habitat Summit
EFH Summit ToR
9:30 - 10:00
(30 min)
Assessment Prioritization Update
Rick Methot
Implementing an Assessment Prioritization Process
10:00 - 10:15     - BREAK -     (15 min)
10:15 - 10:45
(30 min)
International Affairs/Seafood Inspection
John Henderschedt
Office of International Affairs and Seafood Inspection
10:45 - 11:30
(45 min)
Science and Statistcal Committee Issues
WPFMC Staff
CCC Discussion
NSSC V Workshop Report
Next Meeting (location/year)
11:30 - 11:45
(15 min)
2016 CCC Meetings
Miguel Rolon
11:45 - 12:00
(15 min)
Other Business & Wrap-up
Kevin Anson
12:00     - ADJOURN -