FOLLOW US:

Stay connected with us
around the nation »


February 2016 CCC Meeting

2016 Council Coordination Committee Meeting
Holiday Inn Capitol  •  Washington, DC 20024
February 24-25, 2016
 
<< Back to CCC AGENDA
 
Wednesday - February 24, 2016
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
8:30 - 9:00
(30 min)
Welcome/Introductions
Carlos Farchette
Eileen Sobeck
 
9:00 - 9:20
(20 min)
NMFS Update
Eileen Sobeck
 
9:20 - 10:20
(60 min)
Management and Budget Update
Paul Doremus
Management and Budget Update: FY2016 - FY2017
10:20 - 10:35    - BREAK -   (15 min)
10:35 - 11:20
(45 min)
Overview of S/K FY15-16 Grant Process
Paul Doremus
Overview of the SK FY 2016 Grant Process
11:20 - 12:00
(40 min)
Legislative Outlook
NOAA OLIA
Dave Whaley
 
12:00 - 1:30    - LUNCH -   (90 min)
1:30 - 2:15
(45 min)
Electronic Monitoring Update
George LaPointe
Electronic Technologies Update
2:15 - 3:15
(60 min)
Observer Program and Electronic Monitoring Funding Update
Jane DiCosimo
National Observer Program Budget Summary to the Council Coordination Committee
3:15 - 3:30    - BREAK -   (15 min)
3:30 - 4:30
(60 min)
Bycatch Strategy Update
Samuel Rauch
National Bycatch Update
Standardized Bycatch Reporting Methodology
Draft National Bycatch Reduction Strategy
4:30 - 5:00
(30 min)
NMFS and NOAA General Counsel Review of Council Conflict of Interest Regulations
Adam Issenberg
 
5:00    - ADJOURN -
Thursday - February 25, 2016
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
9:00 - 10:15
(75 min)
Catch Share Program Review Guidance
Alan Risenhoover
Draft Guidance on 5/7 Year Reviews of Catch Share Programs
Council Comments on Draft Guidance
10:15 - 10:30    - BREAK -   (15 min)
10:30 - 11:30
(60 min)
NMFS Science Update
Ned Cyr
NOAA Fisheries Science Update
   -  Update: NOAA Fisheries Climate Science Strategy and Regional Action Plans
   -  Update: Ecosystem-based Fisheries Management
   -  Update: Implementing Stock Assessment Prioritization
11:30 - 12:00
(30 min)
American Fisheries Society Presentation
Tom Bigford
The Future of the Nation’s Aquatic Resources: Recommendations for the Next Administration
12:00 - 1:15    - LUNCH -   (75 min)
1:15 - 1:45
(30 min)
SAFMC Citizen Science Workshop
Michelle Duval
SAFMC Citizen Science Initiative
1:45 - 2:15
(30 min)
Current Status of CCC Workgroups and Subcommittees
Carlos Farchette
Summary: Habitat Workgroup Recent Activities
2:15 - 3:15
(60 min)
Other Business, Wrap Up, and Next Meeting
Carlos Farchette
 
3:15    - ADJOURN -