FOLLOW US:

Stay connected with us
around the nation »


February 2017 CCC Meeting

2017 Council Coordination Committee Meeting
The Ritz-Carlton, Pentagon City  •  Arlington, VA
February 28-March 1, 2017
 
<< Back to CCC AGENDA
   
 
Tuesday - February 28, 2017
Conference Call: 888-455-5378; Participant Code: 8262839
Webinar:
https://noaaevents3.webex.com/noaaevents3/onstage/g.php?MTID=e71293830f973912c143fa64ae763187d; Event Password: NOAA
 
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
8:30 - 9:00
(30 min)
Welcome/Introductions
John Quinn
Samuel Rauch
 
9:00 - 9:30
(30 min)
NMFS Update & FY17 Priorities
Samuel Rauch
 
9:30 - 10:15
(45 min)
Management and Budget Update
Paul Doremus
Brian Pawlak
Management and Budget Update
Regional Councils and Fisheries Commissions - Senate ATB Language Options
10:15 - 10:30    - BREAK -   (15 min)
10:30 - 11:30
(60 min)
Legislative Outlook
Christopher Holmes
Congressional Staff
CCC
Members on NOAA-Related Congressional Committees
11:30 - 12:30
(60 min)
MSA Reauthorization & CCC Comments
Gregg Waugh
Tom Nies
Legislative Committee Recommendations
Legislative Committee Meeting Report
Draft CCC Letter
2014 Comments on MSA Reauthorization
H.R. 200 Complete Bill
12:30 - 1:45    - LUNCH -   (75 min)
1:45 - 2:15
(30 min)
Council Member Conflict of Interest and Recusal
National Guidance Update
Adam Issenberg
Draft Policy Directive
Draft Procedural Directive
2:15 - 3:15
(60 min)
National Standard 1 Guidelines: Questions and Clarifications
Samuel Rauch
Emily Menashes
CCC
National Standard 1 Guidelines
CCC NS1 Questions
2016 NS1 Guidelines and H.R. 200: Key Provisions
3:15 - 3:30    - BREAK -   (15 min)
3:30 - 4:00
(30 min)
National Bycatch Reduction Strategy Update
Emily Menashes
Bycatch Update
4:00 - 5:15
(75 min)
Marine National Monuments and Fishing Restrictions
Kitty Simonds
CCC
Marine National Monuments and Fishing Restrictions
Article: Authority of President to Modify or Eliminate a National Monument
Article: Antiquities Act: Scope of Authority for Modification of National Monuments
Article: National Monuments and the Antiquities Act
5:15    - ADJOURN -
Wednesday - March 1, 2017
Conference Call: 888-455-5378; Participant Code: 8262839
Webinar: https://noaaevents3.webex.com/noaaevents3/onstage/g.php?MTID=eb8395a0a32359253a01f718217e7158d; Event Password: NOAA
 
TIME DISCUSSION ITEM PRESENTER
9:00 - 10:00
(60 min)
NMFS Science Update
- Stock Assessment Improvement Plan
- Regional Climate Action Plans
- Stock Assessment Prioritization
- Best Scientific Information Available
Cisco Werner
NOAA Fisheries Science Update
Implementing a Next Generation Stock Assessment Enterprise
North Pacific Council Stock Assessment Prioritization
10:00 - 10:30
(30 min)
EBFM Roadmap Implementation
Sam Rauch
EBFM Roadmap Implementation
EBFM Roadmap
10:30 - 10:45    - BREAK -   (15 min)
10:45 - 11:45
(60 min)
National Academies of Science MRIP Review and Recommendations
NAS Co-Chairs
Review of the Marine Recreational Information Program
MRIP Program Review Announcement
Report Highlights
11:45 - 12:15
(30 min)
MRIP Strategic Plan
Ned Cyr
MRIP Strategic Planning Overview and Status Update
12:15 - 1:30    - LUNCH -   (75 min)
1:30 - 2:00
(30 min)
Report to CCC on 2016 FAO Meeting
Rick Robins
2016 FAO Meeting
2:00 - 2:30
(30 min)
Update on the Scientific Coordination Committee Meeting (SCS-6)
Chuck Tracey
Progress Report
2:30 - 2:45    - BREAK -   (15 min)
2:45 - 3:15
(30 min)
Other Business, Review CCC Decisions, and Work Group Tasking
John Quinn
Tom Nies
Council Staff Operations Meeting: Draft Agenda
Habitat Work Group: 2017 Overview
3:15 - 3:30
(15 min)
Wrap Up and Next Meeting
John Quinn
Tom Nies
3:30    - ADJOURN -